svt är blä just nu!

Vem är trött på SVT? Räck upp en hand...

Att kolla på det är ju kul, dem har ju trots allt program som andra avenyn och melodifestivalen! Men att sitta och plugga in om den "fria televisionen" är defenetivt inte kul. Jag orkar inte plugga in att det ägs av en förvaltningsstiftelse, att vi fick färg tv 1970 och att svt ska erbjuda ett mångsidigt programutbud. Jag vill bara inte. Men vad måste man göra om man går i betygskåta JM, jo plugga? Jag hör betyg, betyg, betyg hela tiden och man blir nästan beroende av att lyckas. Det är hemskt ibland...Speciellt när det inte går bra.

Men jag får snart gå tillbaka till mitt plugg om svt om jag ska kunna det tills imorgon. Jag lägger också upp min framsida till tidningen Genus som vi gjorde idag på redaktionstiden.

Så so long, king kong!Filmanalys twice this week

Jag trodde inte att en filmanalys skulle vara såhär jobbig!!! Och sen att jag måste göra det imorgon igen är ju en jätte hemsk tanke. Jag har suttit framför tv & datorn sen klockan tre typ och jag sitter fortfarande här och skriver flera sidor. Och andledningen till att jag måste göra en imorgon också är för att jag har Filmkunskap som IV-val och sen har vi också filmkunskap i svenskan samtidigt. Och dem har lyckas pricka likadana uppgifter samtidigt! Synd bara att det inte var samma filmer.
Men jag började i alla fall med den riktiga filmkunskapen och såg Pineapple express idag. Skitkul film! Men jag kunde inte njuta av den för jag var tvungen att analysera allt som hände. Men den var i alla fall kul så den tycker jag att man ska se :)
Jag ska försöka skriva klart analysen så jag kan börja med The Rock imorgon :)
Så so long, kin kong!

Dagens bästa

Idag var vi på släktkalas i bollebygd. Jag, koffe, manda, alex och hans flickvän susan satt i en soffa och prata om koffes nya moppekörkort. Precis innan kalat hade han vart i lerum och klarat provet.
Susan- Har du någon moppe då?
Koffe - Aa, jag köper min kusins gamla...
Susan- För vad?
Koffe - Sex...

Det blir tyst en stund sen brister alla ut i skratt!

XD


(självklart menade han 6 tusen kronor)

Krönika: Norrmalmstorg är min!!!

Sjuklingen är i skolan. Whoo...nä.
Va tvungen att komma pågrund av spanska prov och krönikan som måste bli klar.
Jag gillar verkligen inte min krönika men jag lägger upp den i alla fall.
_____________________________________________________________________

NORRMALMSTORG ÄR MIN!!!
Spel av alla sorter simulerar mitt tävlingssinne. Inser jag att en vinst inte ligger i närheten för mig "råkar" jag stöta till bordet så alla hus välter på monopolbrädet, eller "råkar" tappa bort tärningen i fia med knuff. Något av de nyaste är Wii konsolen där man kan köpa till spel så som fitness, dansmatta och Mario kart. Självklart vill jag briljera och visa mina rekord som jag satt på dansmattan för min kompis. Jag har ju övat i veckor. På bara några minuter slog hon många av mina rekord och det fanns då inget jag kunde göra åt det. Tv-spel kom naturligt för henne. Själv satt jag butter i soffan och vägrade spela mer.

Världen utvecklas och vi uppfattar att det är viktigt att känna sig som en vinnare. Ingen vill ju vara en förlorare eller känna sig misslyckad. Förr var spel och tävlingar bara ett tidsfördriv och ett lärorikt sätt att stimulera intellektet hos barn. Nu är nästan allt en tävling, medvetet och omedvetet. Alla har ett tävlingsmonster som älskar att glänsa.

Att vara tävlingsinriktad kan ses som en positiv sak när det leder till något bra. Men i de flesta fall blir man bara besviken. Jag tror att tävlingar som engagerar en hel del människor, så som melodifestivalen och sportevenemang blir inte ett lika stort nedslag som när man tävlar ensam. Förlorar vi ett OS guld blir det ett plattfall för hela Sverige, alltså många mer än sig själv. Men tävlar jag mot mina kompisar och kommer sist drar det ner endast mig och jag är ensam om mitt förlorande. OS guldet förlorade vi i alla fall tillsammans.

Melodifestivalen är ett bra exempel på en tävling där varje år, Sveriges tävlingsanda går upp i höga förväntningar. Vi kommer nästan varje gång med en bra, massproducerad poplåt, enligt mig, och vi hoppas på en top placering i Eurovision song contest. Men sen fortsätter mönstret år för år och våra tävlingsinriktade, svenska nyllen får gå hem med en artonde placering. I sommar OS 2008 förväntade sig många guld. Tyvärr fick svenskarna som åkt till Peking komma hem senare med svansen mellan benen och tvätta bort den blågula flaggan från ansiktet. Är man en idrottsstjärna ska man representera ett helt land och göra allt för att visa upp ansiktet, alltså det bästa av landet. Om man tyvärr skulle råka visa upp baksidan blir det en stor besvikelse för både stjärnan och hela landet. Snacka om ett förstört självförtroende.

Har man en vinnarskalle borde man läsa en novell från boken "Det är aldrig kört" Berättelsen handlar om en pojke som har en annan syn på tävlingar. Varje gång han kom tvåa sa han alltid "Jag vann efter dig" Det är något jag försöker sträva efter, att alltid se positivt på tävlingar och inte se det som jordens undergång. Blir man sur när man förlorar vill ingen spela med en längre. Då är det ju bättre att förlora än att inte få vara med från början.

Waldos people - lose control

Finlands bidrag till eurovision song contest! Jag tycker låten är grym så den spelar jag just nu om och om igen :)
(lite starpilots med en blandning av gunter och lite techno) hehe x)

hemslingen (hem + sjuklingen)

Jag stannade hemma idag..
jag tyckte att jag var tilräckligt sjuk för det. Och när man är sjuk så har man en massa tid till att göra vad man vill. Och har bestämt mig för att plugga spanska men det har ju inte hänt än...Istället har jag spelat GH, geo challenge och lyssnat på bidrag till eurovision. Det finns faktiskt några som är väldigt bra. Jag gillar speciellt finland och Azerbajan men också tyskland, montenegro, grekland, irland, danmark, rumänien :) Många som är väldigt bra.
Men nu ska jag nog plugga spanska eftersom jag sagt det hela morgonen.. Fast först ska jag bara spela lite geo challenge och slå mitt rekord där x) bus..
bye fo now

Geo challenge

För övrigt är jag helt besatt i detta spelet på Facebook!
Så jäkla kul är det jag har nog kört det en några hundra gånger för att slå mitt rekord! :D

Why?

Varför???
Jag gillar inte att vara sjuk....Det är släktkalas där nere och jag ligger uppe i AC & pappas rum. Jag vill ju inte smitta nån så jag är fast här med min dator och en widescreen TV... Lite gött är det :)  Sen har jag min hermana, Alexandra som kommer upp lite dåd och då med mat till mig, Nu sitter jag och äter min macka och surplar i mig lite cola (cola in my<3 ) Fast jag skulle hällre vara där nere med konstiga släkten :D Vi hade kalas igår också och då mådde jag bra, Men nu ligger jag här med 39 graders feber och vet inte riktigt vad jag skriver. Förhoppningsvis kommer alexandra upp med hela godisskålen sen :D

P.S jag har sprungit 2 gånger denna veckan och gått 2, 1 timmas promenader :) Bra tränat av mig :)
hehehe

you got to run, run, run

Hola!
Idag lyckades kajsa övertala mig till att gå ut och springa och det var bra. För nu när våren är här är det dags för att slå min tid sen förra året... hehe
Nä, Men jag ska börja springa mycket mer eftersom det är så fint väder och så är det kul :)

Och nu ska jag kolla ett avsnitt på two and a half men och sen nana!

BYE

Dagens bästa

Dagens bästa var i redaktionen idag då jag, sarah och malin satt framför youtube.
Vi kollar på Dima bilan och jag & sarah säger att han är så snygg medans malin säger - Han ser lite gubbig ut där och han borde raka sig.
Lars (lärare) säger skämtsamt - Men ni behöver ju inte snacka om mig när jag är i samma rum!

XD


(han hade ju stått då lite längre bort och lyssnat på vårat prat och bara väntat med att få komma in med en rolig kommentar)


coca-cola,cola & coke

opps....
Jag hittade 8 cola burkar
5 stycken 0,5 cola flaskor
och 6 stycken stora cola flaskor i mitt rum.....
Kanske ett beroende??


Dima Bilan - Number one fan, believe

För att städningen ska bli roligare måste man ju spela skön musik på högsta volym.
Och eftersom jag fått tillbaka mitt Dima beroende så spelar jag alla hans låtar :D

DIMA BILAN - NUMBER ONE FAN, BELIEVE


Im getting there....

Så nu börjar det se lite renare ut. Sängen i alla fall.

I sängen har jag nu 4 madrasser så jag ska sova skönt :D

I ena sidan har jag kuddarna jag sover på..... Och på andra sidan har jag en myshörna :) och min fina Mcfly plansch som jag köpte i london :D


(den dåliga kvaliten på bilderna beror på att jag använder mig av webbkameran)

vilken svinstia....

Igår bestämde jag mig för att städa mitt stökiga, äckliga rum men det blev ju inte av. Jag sköt upp på det genom att ta en lååång prommenad med hunden, sitta vi datorn, äta och se på tv. Sen klockan 6 bestämde jag mig för att börja städa men då råkade jag sommna helt plötsligt. :o Hur hände det? Sen när jag vaknade sprang jag in för att kolla på Wipeout så jag hade ingen tid att städa. Men nu har jag bestämt mig för att försöka städa upp denna svinstia!


dagens många saker

Dagens frukost: Yogurt med flingor
Dagens klädsel:
skor, leggins med dragkjedja, kjol med hög midja från lindex, rosa linne från HM, tröja och halsduk
Dagens låt:
Dima bilan - Lady flame
Dagens vill:
Åka till london & moskva
Dagens prat:
Melodifestivalen
Dagens svåraste:
Matten
Dagens humör:
Rätt glatt :)
Dagens otur:
Spillde cola över hela golvet
Dagens person:
Sarah. Mycket prat om Dima idag :D
Dagens irritation:
Blåsan på min tunga
Dagens kroppsdel:
Min arm :) jag har aldrig armband men idag hade jag det!
Dagens smink:
Foundation, puder, ögonskugga, mascara...

a day in da city

I fredags skippade jag och kajsa naturkunskapen och åkte in till UF mässan. Det var kul och gå och kolla vad alla hade kommit på för grejer. Det var även väldigt många lerumsmänniskor där. Men sen drog vi inte till nordstan och kollade runt lite i affärer. Jag fick köpt ett par leggins och en lång väst-linne/klänning, så nu är ju annu mera fattig. Vid stängnings dags så hörde vi en väldig rolig kommentar från en vakt. Han bad några emos att flytta på sig lite men dem bara blängde på han. När han gick där ifrån muttrade han för sig själv - Jävla mongon... XD HAHAHA

HM 98 krGina tricot, 149 kr

Dagens bästa

Rebecka (lillasyster 5år) ommer och knackar på min dörr.
Jag- Vad är det?
Rebecka - Öppna!
Jag- Men vad vill du?
Rebecka- kom och öppna
Jag reser mig och går mot dörren och drar bort draperiet lite som jag har framför den. Jag låser upp och sticker endast fram huvudet bakom draperiet. Rebecka kolla på mig

Rebecka - åå, har du inga byxor igen?

XD


(jag hade ett långt linne, okej?)

SKANDAL!

Skandal! Vem röstade på Caroline af ugglas? Den är INTE BRA!!!! Allt låter likadant hela låten igenom!

Melodifestivalskvällen spenderades hemma hos sarah där det bjöds på ostron och champange för hennes borsh flickvän fyllde år. Kul att fått testat det :) Sen blev det i alla fall melodifestivalen och whoo, det var som julafton för mig och sarah. Riktiga shlagernördar som sitter och diskuterar allt från låt, kläder och dans x) Men det är ju så kul. I alla fall så var vi helt säkra på att måns skulle vinna och vi röstade på honom. Men ack vilken chock!!! VI skrek till när måns fick sina poäng av tittarna och insåg då att det var kört för han. Så då satt vi och skrek på att Alcazar skulle vinna och då fick dem poängen efter måns, då  vi också insåg att det var kört för dom började vi heja på EMD. Så fick dem poängen efter alcazar och då var det kört för dem med. Efter det satt vi och sa att vem som helst fick vinna utom Caroline, så vi blev jätte glada att Malena vann! Men gu, jag har aldrig vart så nervös vid en final!

Efter det satte vi oss vi datorn och kollade på en massa mer shlager :D

Såhär tyckte jag det skulle bli!


1. Måns
2. Alcazar
3. EMD
4. HEAT
5. Emilia
6. Agnes
7. Sarah Dawn Finer
8. Malena Ernman
9. Molly Sanden
10. Sofia
11. Caroline af Ugglas
Danny Jones 23 år!

Ville bara säga att världens bästa sångare fyller 23 år idag!!! Whoo!
Danny Jones!
Hoppas att jag får se Mcfly live snart igen :DOur innocence lost - Riot on the rooftops

Emo-fjortis-musik <3 söta boys

ööö, wtf?

Orkar inte plugga naturkunskap
Vill se på One tree hill
Hatar min lillasyster
Älskar cola
Vill shoppa
Är trött
Kan inte komma på en film till fillmkunskapen
Vill bowla
Vill kunna matte
Önskar att jag var i London
Vill se Mcfly igen


Ja, lite som jag vill, känner och tycker just nu...Idag har det vart en väldigt slapp dag som började med extramatte (hehe) och sen lite jobbigt skolk från dudas gympa lektion.... Så jag, emma och eleni drängde runt lite över allt i flera timmar. Och på filmkunskapen på eftermiddagen höll vi på med filmmusik vilket var väldigt kul. Alla hade typ förberätt nått och visade först det vanliga klippet och sen satte dem in en annna sorts musik. Så Mr Bean fick lite action i sig x)
Nu ska jag nog titta på lite OTH

TJO

whooo det var ju dumt...

Fan va jag är dum! Jag råkade ställa klockan på en timma tidigare än när jag egentligen ska upp!!!!!!!!!!!
Det var dumt.....Men jag är glad endå, vet inte riktigt varför. Kanske beror det på fåglarn kvittrar ute och det börjar bli vår? Fast jag  har inte kollat ut än så det kan ju lika väl ligga 3 meter snö utanför min dörr...
Men, men, nu när jag har så mycket tid över kan jag ju ta och kolla på Two and a half men :D

Tjo
Blev lite bananas framför webcameran

Dagens bästa (lördag)

Dagens bästa i lördags var när min lillasyster skulle ner och köpa godis.
Alex- Ska jag köpa nått till dig?
Jag- Aa, men ring när du kommer till centrum så säger jag vad jag vill ha.

Alexandra och hennes kompis går ner till centrum och efter 30 minuter ringer telefonen.
Alex- Vad vill du ha nu då?
Jag- Lösgodis
Och då går alexandra och rabblar upp alla godissorter som finns och så får jag säga ja om jag vill ha dem!

XD
Måste sett jäkligt roligt ut i affären när Alex går och säger vad som finns i varje box!


Fleetwood Mac - go your own way

En jätte bra låt!

FN, FN och FN

Och nu ska jag sätta i gång ordentligt och blogga. Det verkar som jag tappar det hela tiden. Men andledningen till detta nu är FN ROLLSPELET! Jag är både ledsen och glad att det är över. Jag är ledsen över att det roliga är slut oc att det nu är tillbaka till vanliga lektioner. Och jag är glad att slippa stressen. Men jag skulle verkligen vilja göra det igen.
Så, att stå för Saudiarabiens åsikter har vart mycket lärorikt. Jag kan nästan inte se någon liket mellan Saudi. och Sverige...Så det var kul att försvara nått man inte tror eller tycker.
+ & - om saudiarabien

+Dem har gratis sjukvård och några av de mordernaste sjukhusen i världen
- Dem ger det bara gratis till deras befolkning, alltså inte till gästarabetare m.m.

+ Dem har gratis skolgång upp till gymnasiet, och över 50 % av dem som går på högskola är kvinnor
- Fortfarande uppdelat flick-pojk skola.

+ Dem har en kung som är villig att utveckla landet, därmed ge kvinnor rösträtt
- Han bestämmer allt och ses därför som en diktatur även om dem har val för parlamentet

+ Kvinnors rättigheter förbättras hela tiden och dem får mer inflytande från västvärlden
- Kvinnor kommer nog fortfarande inom de närmaste 100 åren bära slöja

+ Dem är hängivna (till sin tro)
- Därmed, dödar homosexuella, stenar folk, dödar människor om man konventerar ut från Islam....

+ Dem är rika pga av sin olja. Dem har gjort mycket bra med pengarna från den, som att sjänka 1 milljard dollar till palestina
- Kungadömmet tar mycket själva så en del av befolkningen är fattiga.


Men jag har haft så kul dessa 3 dagar i aulan :D
Sen i fredags firade vi hos sofia med tacopaj, kladdkaka och en massa prat. Mys på det<3

Nu i helgen har jag bara slappat...Skönt!

FN arbete

Nu håller jag på med lite FN arbete igen och det känns som det är typ det ända jag gör! Men i alla fall så håller jag på att läsa lite resolutioner från generalförsamlingen i FN och då var det en om Rätten till mat. Och så här blev resultatet...

Vote on Right to Food
Draft resolution X on the right to food (document A/61/443/Add.2) was adopted by a recorded vote of 185 in favour to 1 against, with no abstentions, as follows:

In favour:
Afghanistan, Albania, Algeria, Andorra, Angola, Antigua and Barbuda, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belgium, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Bosnia and Herzegovina, Botswana, Brazil, Brunei Darussalam, Bulgaria, Burkina Faso, Burundi, Cambodia, Cameroon, Canada, Cape Verde, Central African Republic, Chile, China, Colombia, Comoros, Congo, Costa Rica, Côte d’Ivoire, Croatia, Cuba, Cyprus, Czech Republic, Democratic People’s Republic of Korea, Democratic Republic of the Congo, Denmark, Djibouti, Dominica, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, El Salvador, Eritrea, Estonia, Ethiopia, Fiji, Finland, France, Gabon, Gambia, Georgia, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Hungary, Iceland, India, Indonesia, Iran, Iraq, Ireland, Israel, Italy, Jamaica, Japan, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kuwait, Kyrgyzstan, Lao People’s Democratic Republic, Latvia, Lebanon, Lesotho, Liberia, Libya, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Madagascar, Malawi, Malaysia, Maldives, Mali, Malta, Marshall Islands, Mauritania, Mauritius, Mexico, Micronesia (Federated States of), Moldova, Monaco, Mongolia, Montenegro, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nauru, Nepal, Netherlands, New Zealand, Nicaragua, Niger, Nigeria, Norway, Oman, Pakistan, Palau, Panama, Papua New Guinea, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Portugal, Qatar, Republic of Korea, Romania, Russian Federation, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Samoa, San Marino, Sao Tome and Principe, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Sierra Leone, Singapore, Slovakia, Slovenia, Solomon Islands, Somalia, South Africa, Spain, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swaziland, Sweden, Switzerland, Syria, Tajikistan, Thailand, The former Yugoslav Republic of Macedonia, Timor-Leste, Togo, Tonga, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Tuvalu, Uganda, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, United Republic of Tanzania, Uruguay, Uzbekistan, Vanuatu, Venezuela, Viet Nam, Yemen, Zambia, Zimbabwe.

Against: United States.

Abstain: None.

Absent: Chad, Equatorial Guinea, Kiribati, Rwanda, Saint Kitts and Nevis, Seychelles.


HAHA vad tänker USA med ???

RSS 2.0